February 28, 2012

Vita Stroganoff

Sunt mare fan vita Stroganoff iar combinatia cu ciuperci este absolut delicioasa. Daca aveti ceva timp la dispozitie pregatiti acest fel pentru familie. Va trebuie timp pentru ca vita fierbe un pic mai greu, in cazul meu am lasat-o sa fiarba in sosul pregatit mai mult de o ora jumatate, astfel cu cat este vita mai tanara si frageda, cu atat petreceti mai putin timp in bucatarie:)

Ingrediente:
400g cotlet vita
O lingura unt
O lingura ulei masline
300g ciuperci
250g tagliatelle
3 hasme tocate marunt/2 cepe daca nu aveti
O lingura faina
500ml supa vita
O lingura mustar
2 linguri paste tomate
3 linguri smantana lichida
O lingura paprika
O mana patrunjel

Mod de pregatire:
Se tine carnea in congelator 45 minute. Se taie fin si se asezoneaza.
Se incinge o tigaie si se pune untul cu uleiul, se lasa pana se topeste apoi se adauga ceapa si se amesteca la foc mic 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si carnea, se da focul mai tare si se lasa pana se rumeneste pe toate partile. Se adauga ciupercile, se mai lasa 5 minute. Intr-nu bol amestecati supa de vita, mustarul, bulionul, faina si paprika, asezonati. Turnati totul peste carne si lasati sa fiarba la foc mic, pana carnea este frageda. Puteti adauga supa daca scade foarte tare si carnea nu este facuta.
Se fierb pastele apoi se scurg si se amesteca cu putin unt si patrunjel, se asezoneaza.
Cand carnea este facuta, se adauga smantana, se mai lasa un minut pe foc apoi se ia si se aranjeaza in farfurii astfel: se fac musuroaie din paste peste care se pune carnea si ciupercile, se stropeste cu sos si se presara putina paprika deasupra.





4 comments:

  1. ce sunt alea: hasme?

    ReplyDelete
  2. Sunt cepe mici frantuzesti. Eu am folosit unele dintr-un borcan mic, cumparat de la Real. aici sunt mai multe detalii: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ha%C5%9Fm%C4%83

    ReplyDelete
  3. De ce trebuie lasata carnea la congelator 45 min inainte??? Mersi Andreea

    ReplyDelete
  4. Pentru ca se taie mult mai frumos si mai usor. Dar daca nu ai timp, nu e obligatoriu:)

    ReplyDelete