January 31, 2011


Ingrediente (10-12 buc.):
Blat:
175g unt la temperatura camerei
175g zahar pudra
3 oua
O lingurita esenta vanilie
175g faina cu agent de crestere
O lingurita praf de copt
3 linguri de cafea instant dizolvata in 2 linguri de apa fiarta
Crema:
50g unt moale
O lingurita cafea instant dizolvata intr-o lingurita de apa fiarta
100g zahar pudra
50g ciocolata neagra
50g nuci mixte, alune de padure, migdale

Mod de pregatire:
Mixati untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugati usor ouale, pe rand si esenta de vanilie, adaugand cate o lingura de faina dupa fiecare ou pentru a preveni compozitia sa se branzeasca.
Adaugati faina ramasa si praful de copt si amestecati bine apoi turnati cafeaua. Ungeti o tava de dimensiunile 15x15, cu unt si faina si puneti jumatate din compozitie. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180grade pentru 20 de minute, scoateti si lasati 5 minute apoi scoateti blatul si puneti-l pe un placaj de lemn sa se raceasca. Coaceti si urmatorul blat.
Intre timp, pregatiti crema astfel: Bateti zaharul cu untul, cafeaua si ciocolata topita in prealabil la bain marie. Adaugati cafeaua si nucile maruntite. Dupa ce blaturile sunt reci, ungeti unul dintre blaturi, apoi asezati-l cu grija pe celalalt deasupra. Taiati in cuburi si presarati zahar pudra.


0 comentarii:

Post a Comment