March 26, 2011

De departe, cel mai bun  piept de pui pe care l-am mancat vreodata! Fraged si dulce in interior si crocant, plin de aroma in exterior. Ce poti dori mai mult de atat? Combinatia cu sosurile de branza si salsa impreuna cu ceapa verde si castraveti este mai mult decat perfecta. Va rog sa nu ma credeti pe cuvant, ci sa incercati.


Ingrediente (6 pers):

3 piepti pui taiate fasii
1 cana de faina
Jumatate praf de copt
Sare, piper
2 oua mari
Jumatate cana lapte
O cana jumatate fulgi de porumb
1 cana cascaval ras
Susan
Lapte, praf chilli, vegeta, piper
Marinat: 
400ml lapte
1 lingurita praf chilli
1 lingura piper
1 lingura vegeta
Ornat:
1 legatura ceapa verde
Un castravete lung

Mod de pregatire:
Fasiile de pui se tin peste noapte in marinata din lapte, praf chilli, vegeta si piper la frigider intr-o punga innodata.
Se dau prin amestecul de faina, praf copt, sare si piper, apoi prin amestecul de ou cu lapte si la sfarsit prin fulgii zdrobiti amestecati cu cascaval si susan. Se prajesc intr-o baie de ulei. Se scot pe servetele absorbante.
Se servesc cu ceapa verde taiate pe lungime cat un deget apoi pe vertical subtire in bastonase, la fel si cu castravetii.
Se serveste cu salsa (dublati cantitatile) si sos de smantana cu usturoi si branza albastra.

0 comentarii:

Post a Comment