September 30, 2011

Vita in vin rosu cu sote de mazare



Dintre legume, cel mai mult imi place mazarea, o ador e putin zis iar cum o face soacra mea, atat de simplu dar de o savoare de nedescris, este perfect! Reteta de vin este italieneasca, bucataria mea favorita, evident, iar combinandu-pe cele doua iese o explozie culinara:) va invit sa incercati!!

Zabaglione


Un desert plin de savoare, cremos, dulce, fructat care se potriveste de minune cu biscuitii amaretti. Daca va plac cremele de ou bine facute, atunci vi-l recomand!

September 23, 2011

Oua umplute



Reteta aceasta o am de la soacra mea, una dintre bucataresele mele preferate, made in Ardeal, baby;) a devenit favorita mea si a familiei de ceva timp, mai ales ca eu si pateul avem o relatie speciala.. sosul de maioneza este super delicios, l-as manca toata ziua fara sa patesc ceva, va garantez. Un aperitiv deosebit!

September 11, 2011

Sarmalute in foi de varza


Prima oara cand pregatesc sarmale, asta pentru ca dintotdeauna mi-a fost frica sa fac sarmale, clatite, salata de boef si ciorbe. Poate pentru ca mama le face asa de bine incat niciodata nu as putea-o intrece, darmite sa le fac macar pe jumatate ca ea. Dar de data asta, am incercat sa imi dobor frica impreuna cu Lizi, cumnata mea. Ne-am suflecat mainile si am trecut la treaba. Tin sa va amintesc ca dureaza destul de mult sa le pregatiti dar merita. Aveti grija sa nu puneti mai mult ulei decat este necesar. Noi am lucrat cu material din Anglia, nu foarte bun de altfel, de aceea va recomand sa alegeti cu grija ingredientele, cat se poate de romanesti daca aveti posibilitatea;) 

Reteta o am de la Mihaela Pavel, una dintre bucataresele pe care le admir si ii multumesc pentru ca m-a invatat multe secrete:) Se spune ca cele mai bune sarmale sunt cele pe care le mancati a doua zi dupa ce le-ati dat la frigider si asa este. Am mancat azi o portie impreuna cu familia si au fost tare bune:) Evident ca vreau sa le incerc si acasa, unde mama le face cel mai bine si promit ca ma voi uita (si nu numai) la toti pasii sa imi iasa macar pe jumatate ca ale ei:)

September 7, 2011

Pesto alla genovese





This recipe belongs to Jamie Oliver. It is the first time I am making this, because I first thought my husband won't like it but he surprised me in a restaurant devouring a pesto appetiser. He asked if I know how to make it and so I dared to beat the basil for some pasta:)
The secret is not to roast the pine nuts too much. All the ingredients must be cold. For an intense green, you can sprinkle the basil with water and then leave it dry naturally. You cut them right before using them. You need to mix them easy. Use the pesto with pasta or bruschette.   
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Reteta aceasta apartine lui Jamie Oliver, unul dintre bucatarii pe care ii admir si de la care invat permanent. Este prima oara cand fac pesto acasa, pentru ca initial ma gandeam ca nu ii place sotului meu dar am avut surpriza sa vad la un restaurant cum a devorat un aperitiv care continea pesto. M-a intrebat daca stiu sa fac si iata ca am indraznit sa bat busuiocul pentru niste paste:) 
Secretul consta in a nu praji foarte tare mugurii de pin (pine nuts), ei trebuie sa fie deschisi la culoare pentru a da consistenta unei creme pesto-ului mai degraba decat gust de nuca. Toate ingredientele trebuie reci, chiar si piesele robotului pentru ca pesto-ul sa tina bine. Pentru o culoare verde aprins, puteti stropi frunzele de busuioc pe care le lasati sa se usuce natural. Le rupeti doar inainte de a le folosi. Trebuie mixat usor ca sa nu iasa gustul ciudat. Il puteti folosi la paste sau la bruschete. 

September 6, 2011

Gogosi


Cui nu-i plac gogosile? In afara asteptarii destul de lungi, bucataria se umple de un miros care imi aduce aminte de copilarie cand furam din oala mamei gogosile si le mancam fara zahar, fara dulceata, asa simple si crocante. Imi place reteta asta pentru ca ies goale inauntru si sunt crocante la exterior. 

Pulpe de pui cu praz si sos de smantana

Ce este mai simplu de pregatit decat comfort food intr-o seara ploioasa de toamna? Acest fel principal este pe atat de rapid pe cat este de gustos. 

Ciorba de porc ardeleneasca


O ciorba extraordinara, nu doar pentru ca imi place smantana in orice dar pentru ca tarhonul aduce o aroma deosebita in combinatie cu porcul. In sfarsit nu mi s-a branzit smantana in ciroba si am descoperit secretul: trebuie turnata zeama fierbinte si apoi amestecata usor. Pofta buna! Reteta luata de aici.

September 1, 2011

Friptura de porc in cidru cu sos de smantana si mustar

Friptura de porc se topeste in gura, dupa spusele sotului meu iar combinatia sosului putin dulce cu piureul este absolut dementiala. Un fel principal pe care l-am trecut la favorite!