July 12, 2012


Stiu, nu am mai postat nici-o reteta de ceva timp pentru ca sunt foarte prinsa cu scoala si pana in toamna voi lasa prima mea dragoste deoparte:( doar ca, din cand in cand, mai prind un ragaz si trec la treaba. Sa nu ma certati de calitatea fotografiilor, nu sunt la mine acasa unde am lumina si instrumentele mele:) Astazi am pregatit o reteta greceasca de salau, o bunatate va spun, si atat de usor si rapid de pregatit!



Ingrediente (2 pers.):
2 fileuri salau
Zeama de la o jumatate de lamaie
2 cepe medii taiate rondele subtiri
3 catei mari de usturoi zdrobiti
2 rosii taiate cubulete
2 linguri de bulion
O jumatate legatura patrunjel tocata grosier
2 lingurite coriandru proaspat macinat
O cana vin alb sec
8 felii de lamaie
Ulei de masline

Mod de pregatire:
Se aseaza pestele intr-un vas din ceramica nu foarte mare, cat sa incapa lejer. Se asezoneaza pe toate partile cu sare si piper, apoi se stropeste cu zeama de lamaie.
Intr-o tigaie incinsa bine se pune o lingura de ulei de masline. Se adauga ceapa, se lasa un minut pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se adauga usturoiul si se mai lasa 30 de secunde. Se adauga patrunjelul, coriandru, rosiile, bulionul, se lasa cateva minute, apoi se adauga vinul. Se lasa la foc mic pana se ingroasa sosul, amestecand din cand in cand.
Dupa aproximativ 10 minute, se toarna sosul peste peste, se adauga putina apa daca considerati ca nu e suficienta zeama. Se decoreaza cu felii de lamaie si se acopera cu o folie de aluminiu. Se da la cuptorul preincins la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.
Se poate servi cu orez cu legume.

1 comentarii:

  1. Ador orice reteta cu salau !!! ;) Multa bafta cu scoala !!! :)

    ReplyDelete